נשאות אפשרית של הגבר ל SMA

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/10/2019 | 17:25 | מאת: גל

שלום, אשתי עשתה בדיקות גנטיות וביניהן נשאות לניוון שרירים SMA ויצא שלילי. אני לא נדרשתי לשום בדיקות המשך. לפני כמה ימים שוחחתי עם אחותי והבנתי ממנה שבבדיקות הגנטיות שהיא ביצעה בעבר היא נמצאה כנשאית של ניוון שרירים SMA. מה ההמלצה במצב זה? בהתייעצות טלפונית עם אחות נאמר לי לפנות לרופא משפחה ולקבל הפניה לייעוץ גנטי עבורי כדי לעבור בדיקה מקיפה, אבל להבנתי ולאחר קריאת תשובות אחרות כאן לא הבנתי אם גם במצב בו אמצא כנשא האם יש השפעות על בדיקות המשך? תודה!

אכן אם אחותך נמצאה נשאית יש המלצה לבדיקה עבורך. זאת כיון שבדיקה תקינה לבת הזוג לא שוללת ב 1--% מצב של נשאות שקטנה אצלה. אם תמצא נשא- ניתן יהיה להרחיב את הבדיקה גם לבת הזוג/ להויריה על מנת לקבוע האם קיים אצלה מצב של נשאות שקטה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי