הריון בגיל מבוגר ובדיקות כרומוזומליות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/04/2019 | 13:37 | מאת: אנה

בגיל 44 בהריון שבוע 8. כמה שאלות: האם יש טעם בבדיקות סקר ראשון שמשקללות הרי גם את הגיל לנושא הסיכויים לתסמונת דאון? האם התוצאה לא תצא שהסבירות גבוהה ובכל מקרה אצטרך בדיקת מי שפיר, ואז חבל על כל ההתעברות עם הבדיקות המקדימות? 2. אם בדיקת דם שאמורה לבדוק סיכויים לתסמונת כרומוזומליות בעובר יוצאת תקינה, האם בגילי עדין יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר, עם הסיכונים בכך?

תמיד יש המלצה לבצע בדיקות סקר בהריון. אם הן תקינות זה מרגיע, אם זה חריג זה עשוי לשנות התנהלות הריון (כגון ביצוע סיסי שליה ולא מי שפיר לדוג). בדיקת NIPT לא מחליפה מי שפיר, אבל נותנת מדד טוב ולא פולשני לסיכוי לתסמות דאון ועוד מס הפרעות. ממי שפיר אפשר לעשות גם ציפ גנטי לדוג שלא ניתן לבצע מבדיקת דם

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי