גנטיקה בתאומים לא זהים

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/02/2019 | 21:02 | מאת: דנה

שלום, שואלת בשביל חברה. היא בהריון עם תאומים אשר בשקי הריון שונים. בשבוע 16 במסגרת הסקירה ראו שלאחת מהעוברים יד טרטומה בעצם הזנב. עברה דילול ונשארה עם העובר השני אשר הבדיקה הייתה תקינה. שאלה, האם טרטומה מתפתחת גנטית?? האם יכול להיות איזשהו קשר גנטי בין 2 שקי ההריון?? או שמדובר ב כאילו 2 הריוניות נפרדים? תודה.

אני מניחה ומקווה שהחברה עברה יעוץ גנטי טרם הפעולה. ניתן לברר גנטית עוברים גם בעת הפחתה. הסיכוי שיש קשר גנטי לטרטומה אינו גבוה ברם ממליצה יעוץ גנטי עם כל המסמכים כי יש יוצאי דופן

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי