עוברית קטנה - סקירה שניה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

07/02/2019 | 17:24 | מאת: ליגל

היי, בסקירת מערכות השניה שעשיתי הרופא אמר לי שהכל תקין ב"ה, ושהתינוקת תהיה קטנה. מרוב ההתרגשות והחוסר הבנה שלי שמחתי ואמרתי שבסדר גם אני קטנה (למרות שיצאתי 3.800), ועכשיו אני מסתכלת על המדידות והאחוזונים ואני רואה שזה ממש נמוך - עשיתי בשבוע 22.3 BPD - 21.5 - 21.4% HC - 21.2 - 5.82% AC - 21.1 - 9.85% HC/AC 1.18 FL - 23.2 - 69.1% HL - 23.2 - 65% EFW (AC,FL)- g484 EFW - 472g זה תקין? הרופא אמר שכן, אבל יש ערכים מתחת ל10% זה יכול להיות בעיה? אציין שלא אמרו לי כלום חוץ מזה שהיא תהיה קטנה, ושאני כבר שבוע 30 ב"ה, לפני הערכת משקל שמלחיצה אותי מאוד

אם יש התלבטות או חשש, וכיוון שעבר הרבה זמן מאז הסקירה- הדבר הכי נכון לעשות זו הערכה ומדידה חוזרת של העובר. ואז באם יהיו מדדים חריגים ניתן יהיה לפנות ליעוץ

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי