נחיצות בדיקת ...NIPT

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/01/2019 | 12:52 | מאת: מאיה

שלום. אני בשבוע 10 מהריון IVF+PGS. בדקנו כרומוזומים 13,16,18,21,22,XY. הוחזרו שני עוברים תקינים לאחר הבדיקה. רק אחד נקלט. האם יש טעם לבצע בדיקת NIPT? או שישר לדלג על בדיקת מי שפיר?

החלטה שלכם אני מניחה. "נחוץ" זו מילה גדולה בהריון. אפשר- כן. כנל למי שפיר. לא יודעת מה גילך והאם חלילה יהיו ממצאים בעובר. יתרון מי השפיר זה שאפשר להרחיב לציפ גנטי. חסרון זה סיכון קטן להפלה. כל אישה צריכה לעשות את ה"חשבון" הפרטי שלה, אל מול נתוניה האישיים. אין תשובה גורפת

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי