ציפ גנטי התיעצות ..................

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

17/12/2018 | 05:34 | מאת: ענתי

דר שלום ברצוני להתייעץ בנוגע לחשיבות/דחיפות ביצוע בדיקת מי שפיר וציפ גנטי. בת 36 ביצעתי בדיקת Nipt שיצאה תקינה. גם סקירה ראשונה תקינה. טרם בצעתי סקירה שניה. אני נמצאת בתיאלנד ומתלבטת האם יש צרך הכרחי לבצע מי שיר וציפ שכן לשם כך עלי להגיע לישראל במיוחד או לבצע את הבדיקה בבנגקוק ללא המלצה או היכרות עם הרופא המבצע. (תוצאות חלבון עוברי היו 1:390 דאון ו 1-7900 NTD בשקלול הגיל. זה די סיפןר מבחנתי לטוס לשם כך לישראל אך אם הכרחי אעשה זאת אשמח לחוות דעתך. ענת

הסיבה היחידה לבצע את הבדיקה זה אם רוצים לעשות ציפ גנטי. מבחינת גיל אם ה NIPT יצא בסיכון נמוך- הורדת משמעותית את הסיכונים להפרעות השכיחות - כג תסמונת דאון בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי