הפלות חוזרות וטיפולי ivf

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/10/2018 | 19:36 | מאת: שרית

בת 36 לאחר 4 הפלות רצופות, בהריון האחרון שנקלט באופן ספונטני בוצעה בדיקת שקיפות עורפית והתגלה שאין דופק לעובר. עברתי גרידה ובוצע ציפ גנטי לעובר, התגלה תוספת מזערית בכרומוזום 15 . בדיקת קריוטיפ שלי ושל בעלי תקין. הוצע לנו לבדוק ציפ גנטי לי ולבעלי. מציינת שאני מטופלת ivf ובכל שאיבה יש גג 4 זקיקים , 3 הפריות. מה הסיכויי שלי ללדת תינוק בריא? מה משמעות תוצאות הבדיקה שנעשתה לעובר?

קשה לי לתת חו"ד על ציפ שלא ראיתי את המיקום המדויק ואת כל הנתונים המעבדתיים. אינני בטוחה אם תוספת קטנה (כפי שציינת) תגרור הפלות חוזרות. בכל מקרה יש מקום לביצוע קריוטיפ לשניכם (ולא רק ציפ) לשלול נשאות של טרנסלוקציה מאוזנת אצל אחד מכם, ושאר הברור שמבוצע להפלות חוזרות - ברור חלל הרחם, קרישיות יתר וכו

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי