חלבון עוברי - לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/10/2018 | 20:24 | מאת: לולי1987

שלום רב, מאוד רוצה לשמוע את חוות דעתך המקצועית. בת 31 (עוד 8 ימים). ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית + בדיקת דם, יצאה תוצאת שכלול של 1:9600. לאחר מכן ביצעתי סקירת מערכות, ברוך השם הכל תקין. לפניי כשבועיים לערך, ביצעתי בדיקת חלבון עוברי ולהלן התוצאות: שקיפות עורפית (הנוזל) - 0.79 Pappa - 0.31 Free hcgb - 0.50 חלבון עוברי - 1.17 mom גונדוטרופין שלייתי - 2.22 mom אסטריול - 1.56 שכלול של כל הבדיקות ביחד - 1:820 כיצד יש ירידה כל כך דרסטית? מ 1:9600, ירד ל 1:820? למיטב הבנתי, התוצאות של הבדיקות הנן בנורמה. האם 1:820 זאת תוצאה תקינה? אני ממש ממש ממש לחוצה, חייבת את חוות דעתך.

תוצאה משוקללת של סקר שליש ראשון ושני היא מדויקת יותר מסקר שליש ראשון בלבד. שתי התוצאות בתחום הנורמה. :) אם את רוצה להיות עוד יותר שקטה- אפשר לעשות את אחת מבדיקות ה NIPS - בדיקות סקר לאיתור תסמונת דאון מדם האם - הקיימות בשוק. בהצלחה!

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי