כליית פרסה- גנטיקה והשלכות עתידיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/08/2018 | 13:14 | מאת: yp

שלום רב, אני בת 37, הריון שני, שבוע 23. בסקירה מאוחרת הרופא אבחן אצל העובר כליית פרסה. עברתי סקירה מורחבת שאיששה את הממצא. פרט לכך יתר המערכות שנבדקו- מח, שלד, ע"ש ומערכת השתן נמצאו תקינות. אקו לב עובר תקין. כמו כן בדיקת מי שפיר עם צ'יפ גנטי- תקין. ביעוץ גנטי- הרופא העלה את האפשרות של ביצוע בדיקת אקסום, למרות מדובר בממצא בודד. אין לנו רקע של מחלות גנטיות התפתחותיות ידועות. אשמח לדעת יותר לגבי המשמעות של כליית פרסה והשלכות. אשמח גם לדעת לגבי בדיקת האקסום בהקשר זה. תודה רבה

סיכוי למצא מהשהוא בבדיקת אקסום בכלית פרסה הנראית מבודדת הוא קטן

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי