ייעוץ שבוע 28.5 הריון ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

30/05/2018 | 16:50 | מאת: עדי

שלום רב! אני בת 32 הריון ראשון ספונטני. ביצעתי nipt שהיה תקין לאור תוצאות חלבון גבוליות. כמו"כ השקיפות ו2 הסקירות היו תקינות שבהם כבר נאמר לי כי העוברית גדולה. העמסת סוכר של 50 תקינה. אמש הייתי בסקירה 3 בא נאמר לי כי היקף הראש של העוברית שלי גדול ב3 שבועות אך הוא שומר על פרופרציה ביחס לשאר הגוף כי כולה גדולה. אציין כי לי יש היקף ראש גדול 62 ס"מ וכך גם לאבי ולאחותי בנוסף גם אני וגם בעלי גבוהים הרופא כתב בהמלצות המשך מעקב גדילה בעוד 3 שבועות, ייעוץ גנטי ובמידת הצורך לשקול מי שפיר בשבוע 32. אודה להמלצותיך/חוות דעתך.

יש לבקש מהרופא שיתן את המדידות לא בשבועות אלא בסטיות תקן. כך ניתן יהיה לראות האם מדובר במשנו שהוא בטוח הנורמה (כי הרי לכולנו צורת ראש שונה- חלק מאורך יותר,ף חלק רחב יותר) או שמא מדוברא בהיקף ראש גדול וחריג. במידת הצורך אפשר לגשת לסקירה מכוונת של המח ועם התוצאות לגשת ליעוץ גנטי פרונטלי. ברוב המקרים אין צורך בברור נוסף, ברם לעיתים כן- כתלות בממצאים בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי