Pgd בעקבות איקס שביר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/10/2017 | 00:10 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת האם ניתן לבצע בדיקת pgd מסוג ביופסיה מבלסטוציסט לעובר מוקפא? המערכת של הdna שלי מוכנה וקיבלתי אישור להתחיל בטיפולים. לאחר מכן נודע לי שטרם סיימו את הקמת המערכת של תורם הזרע.. רציתי לדעת האם טכנית זה אפשרי להתחיל בשאיבות ובהפרייה (ivf( ועד לסיום הבדיקות העוברים יוקפאו. ולגבי ההחזרה של העוברים אמתין לסיום הבדיקות של העוברים חשוב לי להדגיש שבדיקת העוברים תהיה לאחר ההקפאה שלהם ולא לפני ההקפאה. תודה על התשובה.

לא לגמרי הבנתי את השאלה האם הכוונה האם אפשר להתחיל בטיפולי פריון שמטרתם אבחון טרום השרשה, כאשר המערכת הספציפית שלך שתהיה מותאמת גם לתורם הזרע טרם עומדת ומוכנה? זה לא משהו שמקובל לעשות ביחדה שלנו באיכילוב, שמא יהיה צורך להחליף את התורם (אם תתעוררנה בעיות) או תהיה בעיה אחרת. וללא קשר ניתן להקפיא עוברים לפני/אחרי ביופסיה מאובחנים או לא מאובחנים. יש עדיפות להקפאת מאובחנים במובן הזה שיודעים בדיוק מי בריא ולא צריך לנחש כשמפשירים - ולהתקע עם יותר מדי עוברים בריאים שלא ניתן להחזיר את כולם ונאלצים להקפיא מחדש או לבזבז חודש כי אין עוברים להחזרה. מקווה שעניתי

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי