בצקת סביב ראש העובר שבוע 11 פלוס

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/09/2017 | 11:11 | מאת: נטלי

שלום רב בת 33 בטיפולי פוריות אנחנו מהלא מוסברים. הפריות בוצעו בשיטת איקסי כל עשרת העוברים שהוקפאו באיכות מעולה. לפני הליך ה ivf עשיתי בדיקות גנטיות וכדומה הכל יצא תקין. כנל בדיקות דם כאלה ואחרות cmv וכדומה....הכל יצא תקין. לפני כחודשיים וחצי הוחזרו 2 עוברים מוקפאים 1 נקלט אך בשבוע 11 פלוס 3 נמצא ממצא של בצקת סביב ראש העובר. שקיפות עורפית 7 ממ. ביצעתי הפסקת הריון. השאלה שלי היא ממה יכול לנבוע ממצא כזה ומה מומלץ האם להחזיר עוד עובר מוקפא שיש לי מאותו הסבב? האם ממצא כזה עד כמה שנתקלתם, הוא בדרכ נובע ממשהו גנטי או "סתם מזל רע?" תודה נטלי

בדכ עוברים עם שקיפות מוגברת הם כאלה עם הפרעות ובעיות כרומוזומיות מהסוג שבדכ לא חוזר על עצמו. אם ניתן- ממליצה לבדוק חומר הפלה. הכל מקרה אין קשר לעצם הסבב של טיפולי הפריון ואין שינוי אם תבצעו סבב נוסף.

25/09/2017 | 09:53 | מאת: נטלי

כלומר הסיכוי שזה יחזור וזה משהו תורשתי קטן ואין מניעה לבצע סבב מוקפאים נוסף? פשוט פחדתי כי המוקפאים שיש הם מאותו סבב של העובר עם הבעיה.

אין הבדל בין ממוקפאים מאותו סבב לסבב אחר (בהנחה שמדובר באותם הורים ביולוגיים). חלק מהמצבים של בצקות מסוג זה הם עם סיכון חזרה קטן. אחרים פחות- אבל שוב, אם אין חומר מההריון מדובר בדיון תאורטי. וכאמור קפואים או טריים חדשים- אותה רמת סיכון. בהצלחה

06/10/2017 | 14:13 | מאת: נטלי

לקחו חומר גנטי בגרידה. אבל אמרו שייקח חודשיים עד התשובות.

16/12/2017 | 08:22 | מאת: נטלי

שלום דוקטור בהמשך לזאת..אכן נשלח חומר מהגרידה לברור והתקשרו להגיד לי שיצא תקין (הציעו שאשלם עוד כסף ויבדקו דברים נדירים אך בחרתי שלא) מה הסיכוי להישנות בהריון הבא כשיהיה בע"ה ומה בכז יכלה להיות הבעיה? בצקת 7 ממ היא בכ"ז גבוהה מאודדד

20/12/2017 | 22:00 | מאת: נטלי

אשמח לתשובה

25/07/2019 | 14:45 | מאת: גל

האם בסוף העובר שלך נולד בריא??

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי