בדיקות גנטיות לפני הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

14/09/2017 | 13:15 | מאת: לילך

שלום אני מעוניינת להיכנס להריון בזמן הקרוב ורוצה לעשות בדיקות גנטיות. אין לנו במשפחה מומים גנטיים או מחלות גנטיות ידועות (מלבד היסטוריה של סרטן במשפחה). לכן, רופאת הנשים אמרה לי שאין לי זכאות לייעוץ גנטי (אני חברה במכבי, ביטוח מכבי שלי). היא אמרה שאני זכאית לבדיקות גנטיות בסיסיות שבסל (הן מופיעות כאן:http://www.maccabi4u.co.il/11561-he/Maccabi.aspx) אבל שיש היום התפתחויות רבות בתחום ושכדאי לי ללכת לייעוץ גנטי פרטי ואף נתנה המלצה של רופא ספציפי. אני מתלבטת האם באמת יש בכך צורך? להוציא על כך כסף ואנרגיה? כן לציין שאני חצי אוקריאנית ובן זוגי אוקראני שלם (הרופאה בכלל לא שאלה את זה אבל חברה שלי אמרה שזה רלוונטי מכיוון ששנינו אשכנזים...). אשמח לייעוץ בנושא. בברכה, לילך

קודם כל - כל אישה יכולה לבקש הפניה ליעוץ גנטי. התורים די ארוכים זה נכון, אבל הרופאה לא יכולה להגיד לך לא. והקופה תתן ט17 אם תתעקשי. מעבר לכך ולעניין השאלה שלך- קיימות בדיקות מומלצות על פי המוצא של שניכם, ואחות מתאמת בקופח יכולה להגיד לך מה הם הבדיקות הללו. יש גם בדיקות סקר מורחבות שבמקום לבדוק קומץ קטן של מחלות בודקות מעל 200. אלה מבוצעות באופן פרטי, זה נכון, אבל נותנות שקט נפשי גדול יותר. אם המטרההיא למקסם את סיכוייך לילד בריא - ממליה מאוד על בדיקות סקר גנטיות. לכל הפחות את מה שבסל. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי