בדיקת חלבון עוברי ובדיקת דם גנטית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

28/07/2017 | 15:49 | מאת: רויטלי

שלום, אני בת 39.5 בשבוע 19. לפני כחודש עשיתי בדיקת דם לחלבון עוברי והתוצאה לא יצאה טובה- סיכוי של 1:89 לתסמונת דאון בחישוב הגיל עם הבדיקה. בעקבות כך קיבלתי מכתב שעליי לקבוע דחוף תור לייעוץ גנטי ולבדיקת מי שפיר. יש לציין שבבדיקת שקיפות עורפית התקבלה התוצאה 1.3mm. כדי להימנע מבדיקת מי שפיר עקב הסיכון עשיתי בדיקת דם מתקדמת של Genome ששללה את כל התסמונות כולל תסמונת דאון. האם יש לי סיבה לדאגה? האם מומלץ לי לעבור גם בדיקת מי שפיר? תודה

הסיכון שיצא בחישוב קרוב מאוד לסיכון הקיים עפי גילך בלבד. בדיקת ה NIPT בינהם genomity כולן נחשבות בדיקות סקר. מדויקות מאוד אבל סקר. בדיקה בסיכון נמוך אכן הקטינהמשמעותית את הסיכון לתסמונת דאון אבל לא שללה זאת לחלוטין. ההחלטה לעשות מי שפיר או לא תלוי ברצון שלך להגיע לוודאות מלאה בנושא זה מול הסיכון הקטן להפלה. בשני המקרים מדובר בסיכון קטן- כך שזו החלטה שלך בסופו של דבר. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי