בדיקות גנטיות טרום הריון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/07/2017 | 22:25 | מאת: רוית

שלום, אני בת 32 לקראת טיפול ivf נשלחתי לבצע בדיקות גנטיות שנמצאו תקינות. רציתי לדעת האם מספיק שרק צד אחד יבצע את הבדיקות על מנת לשלול או שמא גם בעלי צריך לבצען? תודה.

הבדיקות כשמן כך הן - סקר. הן לא שוללות אלא מקטינות סיכון. במיוחד בדרך בה הסקר מתבצע באופן רגיל- בדיקת מוטציות שכיחות באוכלוסיה. כלומר יתכן ומישהו נשא של מוטציה שגורמת למחלה בגן מסוים, אבל השינוי שאצלו לא נבדק בבדיקה. ולכן לא יתגלה. הבדיקות המבוצעות בארץ במימון/סבסוד הן מהסוג הזה. אם רוצים להקטין סיכון עוד יותר- אפשר שבן הזוג השני יבדק. ואם רוצים מעבר לכך- יש כיום בדיקות סקר מורחבות הבודקות הרבה יותר מחלות ומוטציות. תלוי איפה רוצים לעצור...

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי