סיכוי לתסמונת דאון שיקלול סופי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/06/2017 | 10:37 | מאת: גיגי

שלום אני בת 34.5 הריון רביעי שבוע 20 תוצאות : afp:0.88 mom Hcg 2.42 mom Ue3 1.45 לפי גיל בלבד 1:436 לפי גיל ותוצאות 1:294 לפי שקיפות בלבד 1:2450 nt: 1.09 mom לפי שקיפות ובדיקות טרימסטר ראשון 1:1700 Nt 1.09 mom Papp_a: 1.05mom Hcgb 2.19 mom השאלה שלי ; אם אני אעשה שיקלול סופי לטרמסטר ראשון עם שני זה יוריד את הסיכון שיצא בטרימסטר שני . מכיוון שהיה לי בראשון נמוך 1:1700 תודה

על פי הנחיות משרהב כל סיכון שהוא מעל 200 אבל מתחת ל 2000 מצריך שיקלול של טרימסטר ראשון ושני. הקופח היתה אמורה לעשות אוטומטית. ואם יש ספק או התלבטות לעניין מי שפיר תמיד ניתן לבצע גם בדיקת NIPT בדיקה לגילוי תסמונת דאון בדם האם שהיא אמנם בדיקת סקר אבל מדויקת יותר מהשאר. בהצלחה

22/06/2017 | 21:05 | מאת: גיגי

קודם כל תודה לך שענית לי מהר רציתי לציין שעשיתי בדיקות כל טרימסטר במרפאה ובמעבדה אחרת מהשני בגלל כך לא עשו שקלול בין שניהם . אם אני אביא את תוצאות השקיפות ובדיקות של טרימסטר ראדון לקופת חולים שעשו לי את החלבון העוברי , הם יעשו לי את השקלול ביניהם ??! דבר שני , לפי דעתך , זה מוריד את הסיכון מ 1:294 ? אני לחוצה מאוד ולא מתעניית במי שפיר תודה לך

לא יודעת אם קופח יכולה לשקלל. צריך לשאול את המעבדה. אחרת קיימת עדיין האופציה של NIPT

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי