שומה על הגב ופנייה לרופא

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

17/03/2022 | 00:37 | מאת: בחור עסוק מאוד

שלום ד"ר יש לי שומה ישנה על הגב, מעל הישבן. אני זוכר אותה מאז גיל ההתבגרות מינוס (כיום בן 30). לאחרונה הסבו את תשומת ליבי לכך שזה עלול להיות מסוכן. שאלתי היא: האם שומה ישנה (כ-15 שנים) גדולה מאוד (קוטר של ס"מ אחד), בולטת (כחצי ס"מ), בצבע אחיד (חום כהה-אדמדם), בהיקף קבוע כבר שנים (למיטב זכרוני). האם דבר כזה הוא מסוכן? והאם ניתן לדחות בדיקת רופא למשך כמה חודשים, עד תחילת הקיץ? תודה רבה! אגב, סתם מסקרנות: מדוע מתוך שומות גדלות שערות ארוכות? שמתי לב לזה, ואשמח לשמוע תשובה :)

לא ניתן כמובן לאבחן על סמך תיאור. אולם אם השומה מוכרת ויציבה לאורך השנים הסיכוי שהיא סרטנית נמוך יחסית. כמובן שעדין יש להיבדק ע"י רופא עור לפחות פעם בשנה. לגבי שערות - זו תופעה ידועה ומוכרת. הסיבה נעוצה בתאים המרכיבים את השומה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)