פצעון המופיע ליד האף בגלל משקפיים

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

14/08/2016 | 14:19 | מאת: יעקב

שלום רב בן 59 - לפני כחודשיים - שלושה הפד או הברזל של משקפי הראיה שלי גרם לי לקילוף קטן של העור בהיקף של 2 מ"מ במקום מגעו. הגלד שהופיע בתהליך הבראת הפצעון הוסר על ידי שלא במתכוון מספר פעמים ע"י גירוד מקרי או ניגוב במגבת. רק כעבור יותר מחודשיים הבנתי שעלי לנקוט יותר בזהירות כלפי אזור הפצע וקיבלתי מהרופא עור משחת אפלומצין ל10 ימים. בדרמוסקופ לא אובחן משהו מיוחד. הפצעון אינו מדמם אך העור החיצוני או הגלד לא ממהרים עדיין לחזור. אני נוטל תרופות שונות - קומדין, ליפיטור, נורבסק (לחץ דם) וסיאליס יומי לערמונית המוגדלת. אולי תרופות אלה מאיטות את ריפוי הפצעון? אין לי בכלל רקע משפחתי לסרטן העור אך אני מתחיל להיות מאוד מודאג ולחוץ... האם עלי לעבור ביופסיה או להמתין עוד קצת בסבלנות עד להחלמה מוחלטת של הפצעון? מה הסיכוי שמדובר בנגע סרטני? בתודה ובברכה

ללא בדיקה אין לי כמובן כל אפשרות לדעת במה מדובר, אולם כל פצע שאינו מתרפא תוך מספר שבועות (בהנחה שין גרום המפריע לריפוי) דורש בדיקה חוזרת ולעיתים ביופסיה. התרופות שאתה נוטל אינן סיבה לעיכוב בריפוי פצע.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)