שואלת שוב בהמשך לשאלתי הקודמת

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

20/04/2016 | 20:58 | מאת: טלי

הרופא אומר שרגוע כי כאשר הסיר אות הנקודה לא נראה לו שמדובר במלנומה גרורתית. אמר שאם זו מלנומה, ייתכן והיא ברמה שטחית. מדובר בנקודה שהוסרה במותן שמאל. אני בהירת עור ומלאה בנקודות חן. הסרתי בעבר נקודות נוספות אך לא חשודות כמלנומה. אני חודשיים אחרי לידה שלישית והאמת שכל נקודות החן שלי בבטן ובמותן גדלו והתכהו מההריון. הנקודה שהוסרה היתה משני צבעים: חום ושחור, צמודים זה לזה. השאלה האם למרות החשד הסביר של הרופא למלנומה זה עדיין יכול לצאת תקין בביופסיה או שרופא עור מנוסה בהחלט יכול לזהות מלנומה ולהיות בטוח בזה. שאלה נוספת, במידה וזו מלנומה שהוסרה כולה, האם אני בסכנה גבוהה יותר לחלות שוב במלנומה? קראתי שחיים עם המחלה הזו עד חמש שנים ואני מרגישה שנעצרו לי החיים.

הדיוק המירבי של רופא מומחה (אם השתמש בדרמוסקופ) לזיהוי מלנומה הוא 90%. כך שבהחלט תיתכן תשובה תקינה. הנתון לשל "חמש שים" פשוט אינו נכון! סיכויי ההחלמה ממלנומה שהוסרה בשלמות ולא שלחה גרורות גבוהים מאוד (תלוי בעומק החדירה של המלנומה לעור)- ולקב מדובר בהחלמה מלאה. גם במלנומה גרורתית סיכויי ההחלמה היום הינה לפחות 20%. הסיכוןם אכן קיים להתפתחות מלנומה נוספת (מאחר ויש לך הרבה מאוד נקודות חן), אולם בבדיקה איכותית כמו מיפוי שומות ניתן לגלות תאת רוב המלנומות בזמן ולהגדילאת שיכויי ההשרדות. ראי: www.molemap.co.il

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)