הופניתי ל-BCC להסרת מוז, האם להקדים את תור שניקבע?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

17/02/2016 | 09:29 | מאת: אלחנן

שלום ד'ר. בן 49, ללא כל שומות. בהיר. ללא הסטוריה של מלנומה או מקרי מלנומה במשפחה. לפני שלושה וחצי חודשים הופיע "פצע בגרות" קטן בלחי , כמה סמ' מתחת לעיין (עורי שמנוני ונוטה לפצעונים). הפצע "לקח את הזמן" יותר מהרגיל אצלי להרפא- במשך כחודש וחצי-חודשיים. לאחר מכן- וכבר כחודשיים- נותר כתם בקוטר 4 מ'מ, סימטרי, לא מדמם ברחצה, לא משתנה בגודלו, שצבעו אובחן לפני כמה ימים ע'י רופא עור - שהשתמש בדרמוסקופ. בהפניה רשם הרופא: נגע: לחי ימין ממצאים: התכייבות בלחי- צבע סגול אבחנה- (basel cell carcionoma (BCC r/0 amelanotic mm הופניתי לד'ר אלקלעי , מטרת ההפניה: להסרה MOHS בשיחה עם המזכירות אצל אלקלעי, ציינתי רק שמדובר ב-BCC שכן זה נרשם בקפיטל לטרס, בגדול. לצערי, לא עלה בדעתי לציין בפני המזכירה את שרשם הרופא בקטן יותר מתחת: r/0 amelanotic mm. נקבע תור ליעוץ אצל ד'ר אלקלעי (מרפאת עור ועוד) *** לתאריך 4 באפריל ( עוד חודש וחצי) ***. האם לא מאוחר מדי?? אני מאוד לחוץ מהתוספת r/0 amelanotic mm. מבקש עצתך! ( אגב, לאחר יומיים, רופא עור **אחר** חיווה דעתו, בבדיקה, שזה לא BCC, ואמר שאקלעי לא יבצע מוז לדעתו, אלא אולי ביופסיה. אותו רופא אמר שלדעתו לא מדובר במלנומה. ). אני מאוד לחוץ מהתאריך אצל אלקלעי ומבקש דעתך אם "לעלות על בריקדות" ולהקדים את היעוץ של המומחה ( אולי באופן פרטי? ). תודה, וסליחה על הפירוט הרב בשאלה. תשובתך מאוד מאוד חשובה לי. אני מאוד מודאג. בתודה! אלחנן

כמובן שלא ניתן לאבחן על סמך תיאור בלבד, אולם אם מדובר ב-BCC אין צורך למהר בעוד שאם מדובר במלנומה כמובן יש דחיפות יותר גבוהה. אין צורך "לעלות על בריקדות"- יש כירורגים פלסטים בשפע במדינתנו, ורק ציך לא להתפנק ולהרחיב קצת את טוח החיפוש.

22/02/2016 | 14:06 | מאת: אלחנן

דוקטור תודה על המענה! רק כדי לחדד: למרות שכאמור הרופא רשם באבחנה (basel cell carcionoma (BCC, רציתי לדעת את משמעות התוספת שרשם מתחת : r/0 amelanotic mm, שכן זו מכניסה אותי ללחץ, **ורק בגינה** - אני שוקל להקדים את היעוץ שנקבע לעוד חודש ועשרה ימים. עד כמה הr/0 הזה הופל את העניין לסופר - דחוף, לדעתך? תודה רבה מראש! אלחנן

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)