מלנומה והריון

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

22/07/2015 | 09:44 | מאת: bimi

אבחנו אצלי מלנומה, בעקבות הסרת נגע עורי בזרוע. כעת אני בבדיקות לוודא שהגידול לא התפשט מעבר לאיזור שהוסר (על פניו נראה שהנגע הוסר כולו, השוליים היו נקיים. עם זאת, כיון שהנגע קצת גדול מ1 מ"מ, ועוד כמה גורמים, עברתי CT וכן אעבור ניתוח הרחבה ודגימת בלוטת זקיף). כמובן שכעת אני ממוקדת בטיפול ובבדיקות של המלנומה, אך ברקע ישנה גם בעיית פוריות ידועה, ואני מטופלת פוריות כבר אי אלו שנים, וככל הנראה בכיוון של לעבור לתרומת ביצית. בדיוק בשלב זה תפס אותי הגילוי של המלנומה. (בת 32) קראתי שרופאים רבים מציעים לנשים שחלו במלנומה לא להרות במשך כשנתיים לאחר האבחון. זה קצת הלחיץ אותי ואשמח לשמוע חוות דעת בנושא.

אכן ההחלטה קשה ואין כאן תשובה חד משמעית. אני מציע שתמתיני עד שתקבלי מידע אודות מצב בלוטות הזקיף. אם הן נקיות אזי סיכויי ההחלמה גבוהים ביותר והחלטה תהיה קלה יותר. אם חלילה הבלוטות תהינה נגועות תצטרכי כנראה לקבל טיפולים שונים שיכולים להשפיע על קבלת ההחלטה. בריאות שלמה והחלמה מהירה!

23/07/2015 | 08:51 | מאת: Bimi

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)