איך יודעים אם לא נשארו גרורות לאחר הוצאה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

13/02/2014 | 18:01 | מאת: חן

לפני כחודש הייתי בבדיקה השיגרתית שלי אצל רופאת העור המקסימה שלי, והצגתי לה נקודת חן חדשה שיצאה לי מתחת לעין תוך כחודשיים. הרופאה שלחה אותי לניתוח להוצאת הנקודה, ואתמול חזר אלי המנתח ועדכן אותי כי הנקודה שהוצאה הינה סרטנית, ונראה שהוציאו את כולה. השאלה - כיצד אפשר לדעת בוודאות כי לא נשארו גרורות או שאר מזיקין? כמובן שקבעתי פגישה עם הרופא לבדיקה חוזרת, אך לקבל שיחת טלפון שכזו אינה משהו שאפשרי להקל.

אם הגידול יצא בשלמותו והוא שטחי אזי הסיכוי לגרורות קטן. כמובן שתלוי באיזה סוג של סרטן מדובר אולם לרוב ההחלמה היא מלאה. תשובות מלאות ורלבנטיות למקרה שלך תוכל / לוכלי לקבל מרופאת העור. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)