נקודת חן "התנפחה"

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

22/07/2013 | 00:36 | מאת: shsh

יש לי ליד האף נקודת חן כבר כמה שנים טובות בשבועות-חודשים האחרונים אני מרגישה שהיא בולטת החוצה,כמו הרגשה של גוש קטן והיא נמצאת עליו בהתחלה חשבתי שזה סתם םצעון אבל כעת אני רואה שזה רק גדל,קבעתי תור לרופא עור ואני בחרדות,חושבת על הגרוע מכל,האם בכל זאת יש אזשהו סיכוי שזה לא סרטן?!

כמובן שיש סיכוי שזה כלל לא סרטן. בהחלט יתכן שמדובר על שומה תקינה שמעט גדלה או שמדובר בבלוטת חלב (שומן) שהתנפחה ומבליטה את השומה. גם אם כן מדבר בסרטן העור - קיים סיכוי שמדובר ב-basal cell carcinoma שהוא הסרטן (לא רק של העור) הנפוץ ביותר בכל האנושות, ולמרות השם המפחיד אינו מסוכן כלל- כלומר גורם רק נזק מקומי וכמעט ואינו שולח גרורות ולכן גם אינו קטלני (אלא אם ממש מזניחים אותו). םקטית- םשוט המתיני לבדיקת רופא העור. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)