פצע על הקרקפת

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

18/04/2009 | 19:20 | מאת: חנה

בהמשך לשאלתי בקשר לפצע מאד גדול ועמוק על הקרקפת אצל אבי שהוא בן 99, אני רוצה להבהיר שסיבת הפצע םרטן מסוג BCC. ברצןני לדעת אם יש טיפול? תודה חנה

קשה מאוד לאבחן דרך האינטרנט: התשובה תלויה במצבו הבריאותי של אביך. בדרך כלל הטיפול המועדף הוא כריתת הגידול וסגירת הפצע הניתוחי עם שתל עור. אולם אם מדובר במיקום אנטומי קשה ואצל אדם בבריאות לא שלמה, הטיפול הוא מורכב יותר. ניתן לשקול טיפול בגידול ע"י הקרנות- לעיתים טיפול זה מהוה פיתרון. וכמובן טיפול "רגיל" בפצע ע"י אחות או רופא המומחים לטיפול בפצעים כרוניים. אני ממליץ לך לפנות למרפאה בה ניתן לקבל יעוץ משולב של רופאי עור, כירורגים פלסטים ורדיולוגים (מומחים להקרנות) לקבלת חוות דעת. מרפאה כזו מתקיימת למשל במסגרת "מרפאה מייעצת" בביה"ח "שיבא" - תל השומר כל יום חמישי.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)