BCC

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

30/05/2013 | 01:38 | מאת: גיא

איך עלול להראות גידול מסוג BCC על הפנים? באיזה גדלים, צבעים, צורות? מה קצב גדילתו? האם הוא מופיע בדרך כלל כבודדים או יכול גם בכמויות? איך מזהים אותו מלבד הסתכלות בדרמסקופ?

כדי לראות דוגמאות של BCC ניתן לחפש ב-Google - תמונות. לרוב הוא נראה כבליטה בוןן אפורפר (דמוי פנינה) עם כלי דם מורחבים עליה, אולם יש צורות נוספות. לרוב BCC מגיע כבודד אולם קיימים מקרים בהם הוא מופיע בכמות רבה (בתסמונות יחסית נדירות). קצב הגדילה הוא לרוב איטי- חודשים עד שנים אולם כמובן שיש יוצאים מהכלל. האבחנה מתבצעת ע"י בדיקה בראיה רגילה, דרמוסקופ או ביופסיה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)