ביופסיות שאבא לי עבר

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

25/12/2008 | 23:25 | מאת: חיים

שלום רב אבי בן 71 ועבר זה מכבר שתי ביופסיות שונות אחת על האף - בה נתגלה BCC שנייה מאחורי אוזן ימין - בה כנראה נתגלה SALIVARY GLAND TUMOR לפני כיומיים אבי הלך לבצע גם ביופסיה בפרוסטטה, וכעת אנחנו ממתינים בלחץ לתוצאות ! האם קיים קשר בין ממצאים אלו ? האם יתכן ואחד הגידולים מתפשט למקומות נוספים ? רופא אא"ג המליץ לבצע הסרה של הגוש - האם זה נכון לעשות ? אין פתרונות אחרים ? רופא עור המליץ להסיר את הגידול באף - - האם זה נכון לעשות ? אין פתרונות אחרים ? תודה מראש, חיים

למיטב ידיעתי אין קשר בין הגידולים. BCC הינו הסרטן השכיח ביותר בבני האדם בכלל. הוא קשור לחשיפה לשמש (ולכן המיקום על האף הינו שכיח) והטיפול בו הינו פשוט- הסרה כירורגית מלאה. BCC בדרך כלל אינו שולח גרורות, אולם אם לא מסירים אותו הוא עלול להעמיק את הנזק המקומי בעור ואף לחדור לסחוסי האף - ואז ההחלמה תהיה ממושכת יותר. לכן רצוי להסירו בניתוח בשיטת Mohs. לגבי הגידול מאחורי האוזן אני מציע כי תתייעץ עם מומחים בתחום זה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)