הבדיקה הפתולוגית הכי מתקדמת כיום, לשלילת מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

22/10/2020 | 17:41 | מאת: נגה

שלום, יש לי שומה בזרוע, שעומדת להיות מוסרת בכריתה מלאה  גבולות. אני רוצה להיות בטוחה בוודאות של 100%, האם זו מלנומה או לא. אני רוצה לשלוח את הנגע שנכרת, לבדיקה שהיא מעבר לבדיקה פתולוגית הישנה והרוטינית. רציתי לשאול אותך, מה הבדיקה הכי מתקדמת נכון להיום, מעבר לבדיקה הפתולוגית הרוטינית, שמעלה את אחוז הוודאות, גם לגבי *טרום* מלנומה. גם אם זה זמין רק באופן פרטי. האם למשל, ניתן לבצע על הדגימה, ריצוף גנטי, PCR וכד' ? או כל דרך מתקדמת אחרת. תודה

אין בדיקה שיהא 100% מדויקת. כל מה שתיארת הוא הגדר מחקרי, ולמיטב ידיעתי לא מתבצע בישראל. פשוט תפני את הבדיקה לפתולוג טוב , וכדאי לבדוק בדרמוסקופיה האם יש בכלל עילה להסרה... לפני ההסרה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)