נקודת חן שמדמם מתחתיה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

08/10/2020 | 20:44 | מאת: נגה

שלום רב, אני בת 50. באמה שמאל יש לי שומה, כבר מגיל 10. כלומר 40 שנה. לפני כמה שנים, היא איבדה מהצבע החום שלה, ונהייתה בצבע העור. אבל לא היה שינוי אחר. אתמול היא דיממה קצת. ועכשיו, יש מתחתיה דם. לא היה שום דבר חיצוני ששרט שם. ולא גירדתי שם. כלומר זה דימום ספונטני מעצמה הלכתי לרופא עור בקופ"ח, והוא אמר שהוא לא יודע. נראה לו כמו כלי דם. אבל בגלל שזו שומה שיש לי כבר 40 שנה, כתב הפניה לכריתת הנגע, ושליחה להיסטופתולוגיה. כתב bleeding nevus. זה לא מפריע לי, לא כואב, ולא מהווה בעיה אסתטית. אני רק חוששת ממלנומה. אני רוצה לעשות הכל, כדי לבדוק לעומק האם זו מלנומה או לא. לשם כך, מה הצעדים שהכי כדאי לי לעשות ? 1. האם כדאי ישר להסיר את כל השומה (שכאמור איתי 40 שנה), או רק לקחת ממנה ביופסיה ? 2. לאיזה סוג מומחיות עדיף ללכת- לרופא עור שמתמחה בניתוחי מוהס, או לכירורג פלסטי ? לא כ"כ ברור לי קו הגבול בין 2 ההתמחויות האילו. ומה ההבדל, ומי יותר מתאים לעזור לדעת בוודאות לגבי מלנומה. תודה

אין טעם להסיר חלק מהשומה- רצוי להסיר את כולה. הרופא הנכון הוא כירורג פלסטי. ניתוח מוהס מיועדים לפנים בלבד.

09/10/2020 | 12:22 | מאת: נגה

המון תודה. ועוד שאלה אחת. במקרה שנניח אין חשד גבוה בשומה, האם יש סיכונים מעצם הסרת השומה ? אני מנסה להבין, האם אין לי מה להפסיד בהסרת השומה, כך שעדיף לעשות זאת בכל מקרה. או שיש איזשהם סיכונים- סיכון לאיזור שנשאר מסביב לכריתה, פיזור תאים סרטניים ועוד כל דבר. שבעטיים עדיף שאנסה למצות כל דרכי הדיאגנוזה שאפשר קודם, לפני ההסרה. או במילים אחרות, מה הנימוקים נגד להסיר שומה, במצב שאין אבחנה חד משמעית בעד להסירה ?

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)