נקודת חן חדשה בצד האצבע

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

31/08/2020 | 12:01 | מאת: רוני

שלום דוקטור, בת 30 ,בריאה בדרך כלל, ללא היסטוריה משפחתית של מלנומה. בחצי שנה האחרונה הופיעה נקודת חן חדשה בצד האצבע ביד ימין.גולדה כ 4 מ״מ. נקבע לי הורדת הנקודה אצל פלסטיקאי מכיוון שהיא שחורה וגבולותיה לא ברורים. שאלתי היא עד כמה נפוץ מלנומה בקרב בני 30 ֿומה הסיכוי שהנגע יהיה שפיר? במידה ויתברר כי הנקודה היא סרטנית,מה עושים לאחר מכן?

סיכון למלנומה נמוך אך כמובן שאינו אפס. לכן נדרשת בדיקה דרמוסקופית של השומה (לפני ביופסיה) על מנת לוודא את הצורך בביופסיה. אם הנגע אכן יתברר כמלנומה - אזי כריתת הנגע היא הפיתרון הרצוי.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)