טיפול באפודיקס לסרטני עור שאינם מלנומה BCC SCC

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

20/12/2019 | 13:53 | מאת: שאול

לק מרופאי העור מטפלים בסרטני עור שאינם מלנומה בעזרת אפודיקס. אשמח לשמוע על יתרונות וחסרונות. לדעת המצדדים זה מונע הצורך בביופסיה כי ממשיכים במספר סבבי טיפול של מריחה כ- 3 שבועות עד להתלקחות במידה וקיים סרטן עור ואזי מורחים אנטיביוטיקה למניעת זיהום . וכך חוזרים על התהליך עד למצב שאין התלקחות בעקבות מריחת אפודיקס של 3 שבועות וזה אומר שסרטן העור הוכחד כי אחרת הייתה ממשיכה להווצר התלקחות. כלומר האפודיקס משמש גם כסמן/גלאי לנוכחות סרטן עור וגם לטיפול בו. בתודה

הטיפול מוכר ויעיל כל עוד מדובר בסרטני עור שטחיים. יש למרוח את האפודיקס שלושה שבועות פעמיים ביום על האיזורים החשודים, ולחא מכן למרוח קרם העוזר בשיקום העור (כגון אפלומיצין) למךש 7-14 יום נוספים. רצוי לבדוק בעזרת דרמוסקופ את האיזור לאחר כ-3-4 חודשים לוודא הסרה מלאה של הנגע

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)