עזרה בפענוח הסרת שומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

14/08/2019 | 21:32 | מאת: A

היי, הסרתי שומה בשד ואלו הממצאים. לא הבנתי אם תקין או לא. אודה לעזרה: Atypical minute intrapidermal melanocytic proliferation with focal contiguous melanocytes. Along the dermo-epidermal junction, suspicious of lentigo maligna. Adjacent lymphohistiocytic infiltrate present- Surgical margin present in sections are free, side surgical margin by 0.8 mm and more, and in Part cannot be assessed due to poor orientation is tissue in blocks. Level sections and immunostains for SOX10 and MART1 supports diagnoses. Clinical correlation, follow up and wider excision recommended. תודה מראש.

התשובה לא חד משמעית (נראה שהפתלוג מתלבט) אך בסופו של דבר הוא הכריע בעד מלנומה שטחית. במקרים כאלו אני ממליץ לקבל חוות דעת פתולוגית נוספת.

19/08/2019 | 18:10 | מאת: A

תודה על התשובה, אקח את המלצתך. האם לדעתך (ומניסיונך) ההתלבטות היא בין מלנומה שטחית למלנומה מסוג אחר? או בין מלנומה שטחית למצב שפיר? תודה שוב.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)