ייבוש במכונת לק ג׳ל עבר של מלנומה in situ

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

24/04/2019 | 09:41 | מאת: נועם

בוקר טוב, רקע: בת 23. בלונדינית בעלת עור בהיר ועיניים בהירות. אין הרבה נקודות חן/שומות על הגוף. בריאה בדר״כ. לפניי שבוע עברתי כריתה והרחבה לאחר ביופסיה מנקודת חן שהתגלתה במפתיע כמלנומה in situ באמה. לאחר גילויי זה ובאותה העת של הכריתה/הרחבה של השוליים בהתאם לתוצאות המעבדה של הביופסיה, הוסרה באותה העת נקודת חן נוספת שיש לי בירך ״רק ליתר בטחון״. לאחרונה נתקלתי בפירסומים באינטרנט בנוגע לכך שמכונת הייבוש של הלק ג׳ל יכולה לגרום לסרטן העור. מעבר לכך שמעתה ואילך אמרח קרם הגנה 50+ על כפות היידים לפניי השימוש במכונה, רציתי לדעת לאור העבר שלי, האם אפשר ובטוח להמשיך להשתמש בלק ג׳ל? בגדול, אני עושה אחת ל3 שבועות לק ג׳ל מסוג ביו סקלפצ׳ר ובממוצע הידיים שלי נמצאות במכונה סה״כ 8 דקות (שתי היידיים למשך הטיפול). אני מצרפת לשאלה תמונה של המכונה שהטכנאית ציפורניים משתמשת בה. **חשוב לי לציין שאני מאוד מרוצה ממראה הציפורניים שלי, לאחר שנים בהן הייתי כוססת הציפורניים שלי חזקות, ארוכות ונראות נפלא. לכן אם אין סיכון רפואי אני ממש לא מעוניינת להפסיק.. אשמח למענה ממך. בחורה חרדתית לעור שלה, לבריאות שלה וגם לציפורניים שלה💅🏼 יום נפלא.

כל הנושא עדין בויכוח כי אין מספיק מידע מצטבר. לעת עתה אין איסור של אף מדינה על שימוש במכשירים אלו.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)