Bowens disease מחלת בואן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

29/03/2019 | 13:35 | מאת: יוסי

שלום דר' יקר אני בן 50 בריא בדכ. אבא שלי בהיר עור עם שני אירועים של bcc. לפני כשנתיים הופיעו לי קבוצת בליטות עור בהירות בשוק בשטח של כ- 2 סמ"ר. לאחר שנה ביקרתי אצל רופא עור וזה טען שזה כלום. לאחר שנה נוספת הייתי באילת ואז חשתי גרוד באזור הנקודות והנקודות הפכו לשטח אדום ובולט מעל העור. ניגשתי לרופא עור וזה הפנה לביופסיה בחשד Bowens disease. לשאלתי הסביר שאם זה הרבה זמן לא טופל, קיים סיכוי שזה הפך ל משהו שנקרא scc.? דר' אני אדם חרדתי ועד שיגיעו התוצאות אני עלול להתפרק. אני ממש מבקש עזרה ומעט וודאות מה עלול להיות: במידה וזה באמת scc אילו גרורות עלול היה הנגע לשלוח. האם אלו גרורות כמו רוב סוגי סרטן שעוברים בדם ואז זה עניין של זמן ומצריך כימותרפיה כדי לשרוד עוד כמה שנים? לא יודע מה לעשות ומה צפוי. אודה מאוד לתשובתך. יוסי ּ

אין סיבה לדאגה. מחלת Bowen היא כבר בעצמה SCC (סרטן תאי הקקשקש) ברמה נמוכה, וחלק מהנגעייי יהפכו עם הזמן לסרטן תאי קשקש "מלא". עם זאת, הסיכוי לגרורות נמוך, וסיכויי הריפוי גבוהים מאוד. המיקום הבעייתי העיקרי הוא נגעים על הפנים - וגם הם לרוב דורשים הזנחה ניכרת עד ששולחים גרורות.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)