כיב עורי מתחת המותן שלא עובר

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

24/01/2019 | 20:18 | מאת: בני

שלום ד"ר לפני כחודש שמתי לב לסימן שנראה כמו עקיצה גדולה, קצת מתחת למותן ימין, לא הרגשתי את העקיצה והיא לא גירדה, פשוט היה גוש קשה ומוגבה (שנראה כעקיצה) שלא עבר, לאחר כשבוע+ ה"עקיצה" החלה להיפתח ונוצר כיב שנראה מוגלתי, התייעצתי עם רופא מומחה לזיהומים שנתן לי אנטיביוטיקה (משחה + כדורים), כרגע אני מסיים את היום הרביעי לטיפול ואין שינוי בכלל, הכיב לא משתפר בכלום... אני בן 44 לא מעשן, לא שותה ולא נחשף לשמש כמעט בכלל, מה שכן...נמצא פעם בחודש בהודו לארבעה ימים לצורכי עבודה, כבר כמעט שלוש שנים - נמצא במקומות טובים, בתי מלון בדרגה מאוד גבוהה ולא לוקח סיכונים מיותרים... בשבוע הבא אחזור לרופא ואתחיל תהליך של ביופסיה ובדיקות מקיפות... אשמח אם תביט בתמונה ששלחתי ותאמר לי אם הפצע המוגבה הזה יכול לרמוז על משהו שכבר ראית... תודה מראש

24/01/2019 | 20:20 | מאת: בני

מנסה לשלוח את התמונה, אבל משום מה אני לא מצליח

אכן אין תמונה, אך קשה מאוד לאבחן היטב לפי תמונה.

התמונה לא עברה, אבל בישראל תמיד צריך לחשוד גם בלישמניה ("שושנת יריחו"). כמובן שכדאי לפנות לרופא העור לבדיקות.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)