תוצאות ביופסיה לנקודת חן נאמר לי כי היא טרום מלנומה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

25/10/2018 | 22:34 | מאת: א.מ

קיבלתי תוצאות ביופסיה מצב. הכירורג אמר כי לא מבין מדוע צריך להרחיב את הכריתה כי הנקודה הוצאה בשלמותה. אך בתוצאה ההמלצה היא להרחיב . האם תוכל להסביר לי יותר על התוצאה, המלצתך לגורמי הסיכון. תודה

לא שלחת את התשובה המלאה.

26/10/2018 | 22:50 | מאת: א.מ

הקובץ לא עלה, התוצאות: Small (3 mm wide), symmetric, compound melanocytic tumor. Area of maturation is seen at the base. The tumor is cellular, with thin epidermis, tocai haio-reaction, and focally 2 mitoses at the upper dermis (multiple sections were seen, most with no mitoses). No area with low of P-16. HMB-45 stains the upper area of the tumor Ki-67 stains some cells in the upper area. Conclusion: Compound nevus with focal halo reaction and with atypical features (focal mitoses, epidermal thinning). Tumor is 1 mm from margin. Reexcision and follow up are adviced. (Dr.Lurie and Prof.Vlodavsky agree).

לפני התשובה הפתולוג התלבט בין שומה שפירה למלנומה. לאור ההתלבטות הוא המליץ לנהוג במידת הזהירות ולהתנהג אל השומה כאילו כבר היתה מלנומה ולבצע ניתוח של הרחבת הכריתה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)