התנהלות לאחר מלנומה שיטחית

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

16/06/2018 | 10:51 | מאת: רוני

שלום הורידו לי נקודות חן שהסתתרו שהם מלנומה שיטחית, כרגע הכל בסדר . השאלה מה מותר לי מבחינת חשיפה לשמש, קצת/ כרגיל/ כלום? בכל זאת חיים במדינת שמשית מה הסיכוי שלי שזה יחזור?

רצוי להמעיט בשיפה לשמש, אולם אין הכוונה לא להיחשף כלל (זה כמובן לא מעשי). רצוי לא להיחשף לשמש ישירה בשעות 9-17, להימרח במסנן קרינה (קרם הגנה) עם מקדם 50 , ולללבוש ביגוד המגן מפני קרינה (ביגוד חסום UV- למשל של חברת SunWayת קלומביה וכו'). הדגש העיקרי הוא בדיקה דרמוסקופית של כל השומות כל 6 חודשים כל החיים. (בשנתיים הראשונות רצוי כל 3 חודשים). אם יש לך הרבה שומות רצוי לשקול ביצוע מיפוי שומות ממוחשב - www.molemap.co.il

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)