נקודת חן ישנה, אך משונה

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

20/01/2018 | 14:18 | מאת: דודו

שלום, מזה 5-6 שנים לפחות (אולי אף יותר) יש לי נקודת חן על הבטן בצבע חום כהה אחיד, 8 מ"מ, אסימטריות קלה מאוד(כשמותחים את עור הבטן), שטוחה, לא מגרדת ולא מדממת שלא חל בה אף שינוי גוון או צורה ב5-6 שנים האחרונות שאני עוקב אחרייה. יכול להיות שאני אובססיבי לגבייה, משום שהיא הנקודת חן הכי גדולה על הגוף שלי והיא מושכת את מלוא תשומת הלב ועם עליית המודעות לסרטן העור הפכתי להיפוכונדר. השאלה שלי היא האם נקודת חן שלא חל בה שום שינוי 5-6 שנים לכל הפחות נחשבת לבטוחה למרות היותה מעל 6מ"מ עם אסימטריות קטנה מאוד(כמו בתמונה המצורפת)?

רצוי לא לאבחן שומות לבד. כל שומה, בכל גודל או צורה, יש לבדוק בעזרת דרמוסקופ . כמובן שהיעדר השינוי בשומה מגדיל את הסיכוי שמדובר בשומה שפירה, אולם רק השילוב של היעדר שינוי + בדיקה דרמוסקופית ע"י רופא עור מנוסה יכול לתת את הביטחון הנדרש (וגם אז מדובר על מקסימום 90% דיוק).

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)