הורדת נקודות חן

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/11/2017 | 01:25 | מאת: איציק

שלום אני אמור להוריד שתי נקודות מהפנים (הנקודות בולטות) הפלסטיקאי אמר לי כי הוא יוריד לי את הנקודות עם סכין ומייד לאחר מכן ישתמש במחט חשמלית על מנת לעצור את הדימום וכך לדבריו לא יהיה צורך בתפרים. מקריאה באינטרנט הבנתי כי מה שהציע לי הפלסטיקאי לעבור היא שיטת הסרה כירורגית שנקראת SHAVING וכי יש לשיטה חסרונות שהחשובה בהן היא שהביופסיה לא מספיק מהימנה לעומת שיטת ההסרה המלאה- Excision האם זה אכן נכון שבSHAVING הביופסיה לא מספיק מהימנה? כי הבנתי ששיטת הExcision צריכה להתבצע בחדר ניתוח וכי השיטה כרוכה בצלקת הרבה יותר גדולה ובכלל מתבצע בשיטה זו חיתוך יותר רציני. אודה על העזרה.

בדרך כלל התוצאה מהימנה, אולם דווחו מספר מקרים בהם מלנומה הסתתרה בתחתית הנגע ולכן לא זוהתה בשיטת ה-shaving.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)