דלקת מתחת לנקודת חן על הפנים

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

18/04/2017 | 15:40 | מאת: דקלה

שלום, יש לי נקודת חן על המצח שנראה כי היה פצעון מתחתיה. כל האיזור התנפח ואז עברה הנפיחות בשימוש המשחת איכטימול. עדיין נותרה אדמומיות ונפיחות מקומית מתחת ומסביב לנקודה+ נימים קטנים. קיבלתי משחת בקטורבאן לשבועיים ואם לא יעבור, ביופסיה בחשש ל bcc האם יש סיכוי שזו עדיין דלקת (למרות הנימים והעובדה שזה כבר חודש ככה)?

בהחלט יתכן. ההרחבה של נימי הדם יכולה להימשך זנן מה לאחר היעלמות שאר הסימנים.

18/12/2017 | 11:53 | מאת: דקלה

האם גם נימול קל באיזור יכול להעיד שאכן ישנה שם דלקת או ציסטה? בהתחלה היה נימול כלמטע כל הזמן, לאחר כשנה רק מידי פעם. בנוסף, יש מכתש שקוע מאוד קטן ובקושי נראה מסביב בקוטר של כשקל מסביב לנקודה. בגדול יש שיפור גדול בניראות, לא נראה תכליך דלקתי חריף, רק מעט נפיחות ואדמומיות מסביבה. ראוי לציין שראה את הנקודה רופא עור, רופא משפחה וכירורג וכולם אמרו שזה לא נראה סרטני. אני מאוד דואגת.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)