שאלה לגבי מוס או PDT

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

01/02/2017 | 10:05 | מאת: יעל

שלום דר'. לאחרונה אובחנו אצלי בביופסיות מהפנים שני נגעים: האחד BCC והשני BOWEN'S DIS. הופנתי להשלמת הסרה בניתוח, לפי שיטת מוס. רציתי לשאול האם טיפול בפוטוראפיה יכול להתאים כתחליף לניתוח? האם יש דרך למנוע המשך והופעת גידולים מסוגים כאלו? לציין שבעבר כבר נותחתי מספר פעמים בשיטת מוס להסרת BCC מהפנים. מה שהשאיר צלקות. הגידולים ממשיכים ויוצאים באותם אזורים או סמוך להם. (אף וסנטר). אודה על תשובתך. יעל

ניתוח בשיטת Mohs הוא האופציה המועדפת, המשיגה שיעורי ריפוי גבוהים תוך הפחתה בגודל הצלקות. PDT פחות יעיל וכואב למדי. ניעתן לשקול טיפול בתרופה כגון Neotigason להפחתת הופעת הגידולים החדשים- התייעצי עם הרופא המטפל.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)