תוצאות סקירה מוקדמת-ציסטות במוח ומעי היפראקוגני

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

10/09/2005 | 08:35 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 27, הריון ראשון (ספונטני). שקיפות עורפית 1.3, כולל בדיקת הדם 1:17000 בדיקות גנטיות תקינות (CF, איקס שביר, טיי זקס, טלסמיה) אין בעיות בריאותיות + תורשתיות במשפחה. בסקירה המוקדמת התגלו ציסטות בכורואיד פלקסוס (5 מ"מ + 7 מ"מ), מעיים היפראקוגניים. חלבון עוברי - לא בוצע עדיין. מה עלי לעשות? מה הסיכונים? תודה

11/09/2005 | 21:24 | מאת: ד"ר ינון חזן

CPC ( ציסטות בכוריאד פלקסוס ) מהווה סמן למומים גנטיים, גם מעי אקוגני מהווה סמן למומים גנטיים וכמו כן למומי מערכת העיכול, זיהומים של העובר, חסימות מעי בעובר, סיסטיק פיברוזיס ( CF). בשילוב של שני סמנים כאלו יש הממליצים על ביצוע דיקור מי שפיר לשלילת מומים כרומוזומליים וברור מלא ( בעיקר עקב המעי האקוגני) . מומלץ שתבצעי את הברור לאחר יעוץ גנטי מסודר לגבי הברור הדרוש.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה