איבר מין לא ברור

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/11/2016 | 19:25 | מאת: עדי

שלום הייתי היום בבדיקת סקירת מערכות מורחבת (שבוע 21) הרופא בדק את איבר המין של העבר בסיכום הבדיקה כתב: נודגמו שפתיים אך הודגם גם חלק בולט הגדול יחסית לאיבר מין נקבי. בשבוע 10 ביצעתי בדיקת DNA עוברי (nifty( שאמר שהעובר היא ממין נקבה. מה יכולה להיות הסיבה לבליטה הגדולה יחסית שראה הרופא? תודה

שלום, ישנם מצבים בהם הדגדגן של העובר יכול להיות מוגדל, ובמקרה כמו שתארת כדאי לבצע קודם כל סיקרה מכוונת לאברי המין. אם עדיין עולה חשד כזה כדאי לבצע יעוץ גנטי ולשקול אם לבצע דיקור מי שפיר שבוע נבדקות מוטציות היכולות לגרום לעליה בהורמונים בעובר היכולים לגרום להגדלה של הדגדגן. במקרים כאלה יש טיפול בזמן ההריון ולאחריו. בברכה דר' יוסי הר-טוב

07/11/2016 | 06:45 | מאת: עדי

תודה על תשובתך, כפי שרשמתי עשיתי בדיקת DNA עוברי (nifty) שבעצם מחליפה לגמרי את בדיקת מי השפיע והתוצאות של הבדיקה היו תקינות והראו גם כן שזו נקבה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה