התייעצות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/04/2016 | 14:16 | מאת: מלכה

שלום, אני מתלבטת לגבי ביצוע דיקור מי שפיר. אשמח לדעת את דעתכם. אלו הן תוצאות בדיקת סקר משולב לתסמונת דאון : תסמונת דאון: סיכון סטטיסטי לפי הגיל (29): 1:970 סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:9200 טריזומיה 18: סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:10000

שלום אם את מוטרדת מתסמונת דאון - זי הסיכון נמוך לפי בדיקות הסקר שפרטת. בדיקור מי שפיר ניתן לזהות בודאות תסמונת דאון בנוסף לתסמונות אחרות, במיוחד אםמבצעים גם צ'יפ גנטי. ההחלטה שלך אם להסתכן בלידת ילד עם בעיה שניתן היה לגלות אותה בדיקור מי שפיר או להסתכן בסיכון של כ 1:700 בהפלה בעקבות דיקור מי שפיר. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה