שאלה על הסיכונים לעובר עם עליית הגיל

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

01/03/2016 | 00:27 | מאת: sigal

ד"ר הר טוב, אנו שוקלים להגיע אליך לסקירת מערכות מדוקדקת. העניין הוא כך: אני אשה דתית בת 41 בהריון אחרי שנות טיפולים(בעיה קשה בזרע ) יש לציין שהעוברים שלי היו באיכות גבוהה מס' 1, מה שאמר לי רופא הפוריות שזה מוריד את הסיכון לבעיות כרוזמליות בעוברץ כרגע אני בשבוע 17, בדיקת שקיפות עורפית מצוינת הורידה את הסיכון. מבחינה דתית מוסרית הפלה לא באה בחשבון חלילה. מבחינת ייסורים שעברתי עד שהילד הגיע אני לא מסוגלת לעבור דיקור מי שפיר ... שאלתי אליך אם נגיע אליך לסקירת מערכות מורחבת, האם ניתן לעלות על בעיות כלשהם בעובר? איזה בדיקות כן היית ממליץ לעבור לאישה דתית שהפלה לא באה בחשבון? רופא מעקב הריון לוחץ עלי בכל פעם ולא מבין את עמדתי שהפלה לא באה בחשבון. תודה

שלום, מזל טוב על ההריון. השיקולים לגבי הפסקת הריון במידה ומתגלה מום בעובר הינם שלך, ואת נושאת בתוצאות, ולכן אם השיקול מושכל והתקבל לאחר בדיקת האפשרויות קיימות - אזי הוא כנראה נכון לגבייך - דבר שיכול להיות לגמרי לא נכון לגבי אשה אחרת. אם את בכל זאת רוצה להוריד את הסיכוי לבעיה כומוזומלית אפשר לבדוק בדיקת DNA עוברי בדם אמהי (NIPT) שבודק בעיות כרומוזומליות מצומצמות או בעיות גנטיות אחדות ברגישות גבוהה ללא סיכון להפלה. חשוב לציין שלא ניתן לשלול בעיות אלו בסקירת מערכות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה