שקיפות עורפית אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/06/2019 | 16:55 | מאת: שני

שלום, אני בת 31, הריון ראשון, ivf. בשקיפות עורפית nt: 1.3. הסיכון לטריזומיה 13 לפי גיל: 1:3991 הסיכון לטריזומיה 13 לפי גיל ובדיקת אולטרסאונד שקיפות עורפית ( ללא שקלול תוצאות בדיקות דם): 1:295. האם תקין? האם תוצאות בדיקות הדם יכולות לשנות את הסטטיסטיקה? אציין שטריזומיה 21 וטריזומיה 18 יצאו תוצאות טובות.

שלום, 1:295 נחשב לסיכון גבוה. בגלל שבטריזומיה 13 יש בדרך כלל ממצאים באולטרסאונד, כדאי לבצע סקירה מוקדמת ולאחריה יעוץ גנטי על מנת להחליט אם יש צורך בפעולה אבחנתית (מי שפיר או סיסי שליה). בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

18/06/2019 | 08:34 | מאת: מודאגת

שלום, תודה רבה על המענה. האם כאשר אקבל את התוצאות המשוקללות של בדיקת הדם יחד עם תוצאות האולטרסאונד הסטטיסטיקה הזאת תשתנה? או שבבדיקת הדם לא בודקים את הטריזומיה 13 ולכן לא תהיה השפעה על התוצאה?

18/06/2019 | 08:40 | מאת: מודאגת

מוסיפה להודעתי למעלה כי לא נאמר לי באולטרסאונד שקיפות עורפית כי יש ממצאים לא טובים. ראיתי שהבטן של העוברית באחוזון 92% (גדולה בשבוע ויומיים מגיל ההריון) ועצם הירך באחזון 63%( גדולה ב4 ימים משבוע ההריון) וכי נתונים אלה העלו את מדידת נוזל העורף שנמדד 0.9 מ"מ ל1.3 מ"מ. האם נתונים אלה שהם קצת חריגים לשבוע ההריון לדעתך עשויים להצביע על טריזומיה 13? ההריון מאוד יקר, לאחר טיפולים רבים ואני חוששת לבצע דיקור מי שפיר.

19/06/2019 | 08:07 | מאת: מודאגת

שכחתי לציין שהבדיקה נעשתה בשבוע 12+3. לפי אורך העובר היא תואמת לשבוע 13. היקף הראש של העובר תואם לשבוע 12+6 ( צויין 33% ביחס לממוצע) היקף בטן תואם לשבוע 13+5 ( צויין 93% ביחס לממוצע). האם הפער בין היקף הראש ( הקטן מהממוצע) להיקף הבטן ( הגדול מהממוצע) השפיע על התוצאה הסטטיסטית בעניין טריזומיה 13? אציין כי מבחינה אנטומית העובר נראה תקין.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה