היפוך עובר עם מחיצה ברחם

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/02/2019 | 13:43 | מאת: ליהי

שלום, בת 32 בהריון בשבוע 36+5. לפני ההריון הנוכחי התחלתי בירור מבנה רחם עקב 2 הפלות בשבוע 7. באולטרסאונד תלת מימד נמצא "הקונטור החיצוני במראה תקין, הפונדוס בעל מראה קשתי, מראה גבולי בין מחיצה לבין arcuate, עומק המחיצה 14 מ"מ והרוחב בין החלק הגבוהה של הפונדוס משני הצדדים 40 מ"מ." צויין שהשחלות תקינות. משם נשלחתי לבדיקת היסטרוסקופיה אולם נכנסתי להריון הנוכחי וביטלתי את התור. באולטרסאונד שביצעתי אתמול נראה שהעובר במצב עכוז (זה כבר חודש ככה בא והולך) ושיש ריבוי מי שפיר. לריבוי מי השפיר נשלחתי לעשות סדרת בדיקות לבירור, כי עד כה ההריון תקין ולא נמצאה סכרת. מאוד חשוב לי ללדת לידה רגילה ולכן ביקשתי לבצע היפוך. אולם הרופאת מעקב התייעצה עם רופא שמבצע זאת בתל השומר ולאור החשש מהמחיצה הם ממליצים לא לעשות היפוך וקבעו ניתוח קיסרי. אני אשמח לחוות דעת נוספת לאור הנתונים של המחיצה ברחם, שממה שאני מבינה היא לא גדולה וגם גודל העובר הוא 2.600 כרגע האם ניתן לבצע היפוך חיצוני על מנת ללדת לידה טבעית או שנשאר רק לקוות שיתהפך לבד ואם לא אז רק קיסרי? תודה מראש

שלום, אני חושב שבמחיצה של 14 מ"מ או רחם קשתי ניתן לשקול היפוך. את מוזמנת לפנות לבית חולים ליס ליולדות להתחעצות עם הרופאים המבצעים היפוך. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה