מי שפיר שבוע 25 ...עזרה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

18/12/2017 | 15:50 | מאת: מתלבטת וחוששת

שלום. אני נמצאת בשבוע 25 להריון שני בסקירה השניה התברר כי לעובר כליה אחת וvsd חור בלב לאחר אקו לב נאמר כי הממצא לא חריג פשוט בגלל שיש שני ממצאים שזה הכליה הבודדת הומלץ לבצע מי שפיר .הבנתי שבשבוע שלי נורא סיכון לבצע את הבדיקה מי שפיר אפשר לבצע בשבוע32 אבל יש אפשרות גם ללדת לפני התוצאות. אני יודעת כי קיימת בדיקת דם אשר יכולה לדמות את המי שפיר השאלה האם במקרה שלי זה בהחלט אחרי??

שלום רב, הבדיקה לא תחליף במקרה שלך את דיקור מי השפיר. הבדיקה תוכל לשלול בסבירות גבוהה (לא מוחלטת ) תסמונת דאון או בעיות בכרומוזומי 13, 18, 21 X ו Y. יש בדיקות שבודקות יותר כרומוזומים אבל לא ברזולוציה של דיקור מי שפיר ולא אבחנתי. בכל מקרה, אם אין תסמונת דאון - מומלץ בקרה שלך לבצע דם צ'יפ גנטי שאין לו עדיין תחליף בבדיקת הדם. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה