סקירה מורחבת - שבוע 24

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

30/11/2017 | 09:56 | מאת: רעות

שלום רב, בסקירה מורחבת שערכתי בשבוע 24 בדיוק (הריון בהזרעה, כך שהיום מדויק) התקבלו הערכים הבאים: BPD – 24+6 OFD – 25+2 HC – 24+6 AC – 26+3 AC/HC – 1.03 FL – 23+5 HL – 25+4 CEREB – 25+1 ממוצע גיל ההריון 25+1 הערכת משקל העובר 818 גר' (FL, AC) הערכת משקל העובר 788 גר' (BPD, HC, FL, AC) יש לציין שמבחינת הרופא הכל בסדר, הוא לא ציין בפנינו שיש משהו חריג. אבל האם הנתונים (בייחוד HC/AC) לא חורגים מהנורמה? האם צריך לעשות מעקב בעקבות ערכים כאלה? תודה

שלום, העובר מעט גדול אך לא חריג. אני הייתי ממליץ מעקב צמיחה כעבור 3 שבועות. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה