BPD קטן......................

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

09/11/2017 | 19:23 | מאת: היי

היי...לפני שבוע עשתי בדיקת us, שבוע 30.5 והתוצאות:bpd 7.06 ס"מ מתאים לשבוע 28.3 hc 28.13 שבוע 30.6 ac 28.04 שבוע 31.2 fl 30.6 שבוע 30.6 הערכת משקל 1732 גרן מתאים לשבוע 30.6 אחוזון 56.3 הbpd קטן 2.1 סטיית תקן מתחת לממוצע לאור ההממצאים קבלתי הפניה לmri מח עובר קוטר ראש קטן ובדיקת שלייה נעוצה. יש לציין היה קושי לראות טוב ב us עקב שרירנים מרובים לקונות וסינכיות. והרופא ציין שיכול להיות שבגלל השרירן הדומננטי שיושב על ראש עובר גורם ללחץ על הראש. נוכחות של דולוצפליה. השאלות: מה זה דוליכוצפליה? קוטר ראש קטן יכול להעיד על התפתחות לא תקינה? תודה

שלום, דוליכוצפלי זה מבנה ראש שבו הקוטר בין צידי הראש קטן יחסית לקוטר מהמצח לחלק האחורי של הראש, כשר ברכיצפלי זה מבנה ראש הפוך, שהקוטר בין צידי הראש גדול יותר באופן יחסי. המצב יכול להיות מבנה ראש תקין או שלעיתים יכול להראות על בעיה במבנה הראש כמו סגירה מוקדמת מידי של הפתחים בין עצמות הגולגולת, וזו הסיבה שמבצעים בדיקה נוספת כמו בדיקה מכוונת או כשיש קושי טכני גם MRI מח העובר. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה