עובר גדול בסוף הריון- זירוז???

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/07/2017 | 14:47 | מאת: מונה

אני בהריון שני בשבוע 39+1. בהריון ראשון- לידה רגילה בשבוע 39+3, תינוק 4.005 ק"ג. הערכת משקל כיום היא 4 קילו. הרופא המליץ לשקול זירוז (צוואר אחורי, מקוצר, פה חיצוני פעור,פנימי סגור, ראש ב S2). הבנתי שזירוזים בשל משקל עובר מתבררים לעיתים קרובות לכישלון ומביאים לניתוח קיסרי. אני רוצה להימנע, ככל הניתן, מניתוח קיסרי. האם יש דרכים נוספות? תודה!

שלום, שתי אפשרויות:לזרז עכישו ולנסות למנוע צמיחה נוספת של העובר או להמתין ולהסתכן בעובר גדול יותר. אפשר לקבוע גם מראש לניתוח - אבל זה לא מה שאת רוצה.... בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה